RAYUELA – Empowering and educating young people for the internet by playing

RAYUELA – Empowering and educating young people for the internet by playing

Zowel leerlingen als leraren gebruiken het internet, sociale media, delen allerlei data…. Dit is niet geheel zonder gevaar. Rayuela wil deze gevaren op het internet onderzoeken, modelleren en beter begrijpen, in het bijzonder in relatie tot jongeren. 

Rayuela wil jongeren bewust maken van zowel de gevaren als de voordelen van het internet. Het maakt dus het goed gebruik van internet zelf tot leerinhoud: educating young people for the internet.  Een didactisch verantwoorde ‘serious game’ zal ontwikkeld worden met interactieve verhalen over cybercriminaliteit. Het project zal dus inzetten op een didactiek die helpt crimineel gedrag op het web te voorkomen en te verminderen. Hiervoor zal een samenwerking met scholen opgezet worden.

Tegelijk heeft het project als doel het beleid te ondersteunen met wetenschappelijk gefundeerde aanbevelingen  om maatregelen te ontwikkelen om cybercriminaliteit tegen te gaan en jongeren daarvoor weerbaar te maken. 

Bekijk de Rayuela video hier!

Lees de Rayuela newsletters:

Rayuela Newsletter 1

Rayuela Newsletter 2

Informatiebrief voor ouders van deelnemende leerlingen.

Rayuela-logo-H2020-Eu

Project Gegevens
01-10-2020
30-09-2023
H2020
Universidad Pontificia COMILLAS, Madrid
UCLL, UNIVERSIDAD POLITÉCNICA MADRID, TECNALIA, TIMELEX, BRATISLAVSKY INSTITUT PRE POLITICKU, TARTU UNIVERSITY, POLÍCIA LISBOA, POLICÍA VALENCIA, NORTHERN IRELAND POLICE, UGENT, TILDE, ELLINOGERMANIKI AGOGI, ALL DIGITAL, ZABALA, NEC GMBH, POLICE TALLINN
www.rayuela-h2020.eu
lopend