KriZoomavond met Gille Decock

KriZoomavond met Gille Decock

Een inspirerende avond over het her- en opwaarderen van materialen, over vondsten en uitvindingen, over bewust leven en consuminderen.

The taste of waste

Gille Decock is een recyclagekunstenaar. Hij bouwt trommels en slagwerk en doet voortdurend vondsten en uitvindingen. Hij assembleert instrumenten, uitsluitend met materialen die hij vindt. Zo produceert hij niet alleen, maar stelt ook een statement omtrent bewust leven, consumptie en cultureel bewustzijn. Bovendien zit het in zijn genen: hij is de kleinzoon van een uitvinder!

Kom luisteren naar zijn boeiende verhalen over het her- en opwaarderen van materialen!
Meebrengen: een plank! (grootte en materiaal zijn niet van belang)

"Ik herinner me nog dat mijn moeder vertelde dat toen ze jong was, er niets werd weggegooid. Afval was een woord dat nog niet bestond, laat staan containerparken, recyclageparken, afvaltaks,... Als iets niet meer nuttig was, kreeg het een andere bestemming".

"Moeten we nu eens zien wat er allemaal weggegooid wordt. Eigenlijk om je te schamen! Er hoeft maar een schroefje los te zitten of een kabeltje niet goed meer te functioneren en de hele handel vliegt in de vuilbak. Da's de 'wegwerpmaatschappij': zoveel mogelijk consumeren en zo weinig mogelijk consuminderen."

Project Gegevens
09-03-2017
UC Leuven-Limburg
Campus Hemelrijk
Maastrichterstraat 98
3500 Hasselt

9 maart 2017
20.00 - 22.00 u.

vrijwillige bijdrage aan de organisatie
navorming.ler@ucll.be 011/180 460
Delen: