KriZoom: Creatie - Studiedag Body Music

KriZoom: Creatie - Studiedag Body Music

Beleef op intuïtieve basis je hartslag, de beat, de puls, het metrum met Body Music! Maak muziek met je lichaam, voel de ritmes en maatsoorten, beleef de cadans!

Wat?

Als begeesterde professor in de Body Music (universiteit van Samsun in Turkije) zorgt Özgü Bulut ervoor dat de moeilijkste maatsoorten makkelijk worden tijdens een actieve, spontane, vrolijke en ontspannende studiedag. Naast het veelvuldig ritmisch beleven en creëren, gaat deze navorming ook over de didactiek van het ritme en het metrum. 

Iedereen heeft wel leerlingen die 'lopen' als ze musiceren. Wil je daar eindelijk komaf mee maken? Dan zal deze studiedag je op ideeën brengen!
Een must voor elke muziekleraar!

Özgü Bulut wordt tijdens deze studiedag ingeleid door Jeroen Vanesser, docent muziekdidactiek aan de UCLL en docent muziekcultuur aan de folkafdeling van de Genkse Academie voor Kunst. 

Programma?

09.30 u. Welkom met koffie
10.00 u. Sessie 1
11.20 u. Pauze
11.30 u. Sessie 2
12.45 u. Slotmoment

Voor wie?

Voornamelijk voor muziekleraars en leraars muzische vorming.

Prijs en inschrijven?

Deelnemen aan deze studiedag kost € 40,00. 
Leerkrachten van de Genkse Academie en studenten van de UC Leuven-Limburg mogen gratis deelnemen (maar moeten wel inschrijven). 

Schrijf je in via dit formulier

Özgü Bulut vertelt:

Lichaamsgeluiden zijn de oudste bron van muziek maken. 'Body' is degene die speelt, maar ook degene die wordt bespeeld. 
Je lichaam draagt het miljoenen jaar oude pad, dat leidt tot solmisatie, instrumenten, muziekstijlen en muzieknotatie in zich. Muziekonderwijs dekt vaak alleen muziekstijlen die slechts 12 noten gebruiken. Dat leidt tot een gebrek aan kennis en het bewustzijn van hoe, waarom en wanneer deze 12 tinten tot leven kwamen. Jongeren zouden deze grenzen niet opgelegd mogen krijgen en kunnen de ruimere geschiedenis van de muziek kort en krachtig herbeleven en recapituleren.

Body Music...

... werd niet ontdekt door Tarzan
... is besmettelijk
... is een spel van ontdekkingen
... is de oudste bron van muziek maken
... is muziek gemaakt met je eigen lichaam, zoals slapping, clapping, stappen en vocalising
... ligt tussen 'ik' en 'mijn lichaam'
... is onze ID-sound
... is een instrument voor culturele interactie

Vocal painting - body grooves:

Wie is Özgü Bulut?

Özgü Bulut (1975) studeerde klassieke percussie aan Codarts in Rotterdam, waar hij in 2003 afstudeerde. Daarna studeerde hij nog musicologie aan de Baskent University van Ankara tot 2007. 

In september 2011 behaalde Bulut de titel 'expert in art' als uitvoerend muzikant op melodische percussie. Hij schreef in dat jaar ook een thesis 'Crowds and Body Music', waarin hij uitvoerig inging op het fenomeen van het menselijk lichaam als muziekinstrument. Zonder het toen al goed te beseffen, heeft hij daar de kern ontwikkeld van zijn verdere loopbaan als muziekpedagoog en pleitbezorger van het menselijk lichaam als muziekinstrument in de hedendaagse muziekles. 

Professor Bulut zoekt naar zoveel mogelijk verschillende toepassingen van Body Music als mogelijkheid om interactief in groep muziek te beleven. De nadruk legt hij bij het voorkomen van de vervreemding tussen de mens en zijn muziek. Daarom is hij zo actief op festivals, presenteert hij papers op congressen, leidt hij workshops, schrijft hij essays, geeft hij cursussen, speelt hij concerten,...

Een samenwerking van 
   

Project Gegevens
29-04-2016
29-04-2016
Muziekleraars en leraars muzische vorming
Genkse Academie voor Kunst
Stadsplein 1
3600 Genk

Vrijdag 29 april 2016 van 9.30 tot 13 u. 

Jeroen Vanesser & Özgü Bulut
€ 40,00
Schrijf je hier in.
freja.vandeborg@ucll.be 011/180 460

Bekijk het plannetje voor info over parkeren en ingang academie

Delen: