Agentschap Ondernemen verlengt brugproject SpinOff

Agentschap Ondernemen verlengt brugproject SpinOff

   

UC Leuven-Limburg heeft opnieuw een verlenging gekregen van het Agentschap Ondernemen voor het brugproject “SpinOff: hoogtechnologisch ondernemen op school”. Daarmee is het project al aan zijn vijfde editie toe! Ook de partners van Universiteit Hasselt, IMO-IMOMEC, Universiteit Antwerpen, KU Leuven en DSP Valley verlenen opnieuw hun professionele medewerking.

De expertisecel Art of Teaching van de lerarenopleiding wil als promotor van het project leerlingen van de derde graad secundair onderwijs laten proeven van moderne wetenschappen en technologie en hun toepassingen in hoogtechnologisch ondernemen.

Het nieuwe traject ging op woensdag 14 oktober 2015 van start in de Universiteit van Antwerpen. De deelnemende klassen werden al meteen in de fascinerende wereld van de kwantumfysica ondergedompeld via hands-on experimenten: de constante van Planck bepalen, diffractie met een laserlicht, de emissielijnen van H en He, de golflengte van een elektron,… Een indrukwekkende ervaring in de grote practica van de UAntwerpen!

De leerlingen maakten ook kennis met de onderzoeker die hen gedurende het traject zal begeleiden en hen zal helpen het wetenschappelijke onderwerp dat ze bestuderen, beter te begrijpen. Ze moeten immers een goed beeld krijgen van de inzichten uit fundamenteel onderzoek, om een nieuwe toepassing of dienst te kunnen bedenken die daarop gebaseerd is. Want dat is ten slotte de uitdaging die de klassen met dit project gedurende een schooljaar aangaan!

Bezoek de website van het project.