Black Box Onderzoek in Bedrijf

Black Box Onderzoek in Bedrijf

Jytte werkt als onderzoekster in het bedrijf Mirion Technologies in Olen. Wat doet Jytte precies? Met wie interageert ze in haar werk? Waarmee werkt ze eigenlijk? Ontdek het allemaal!

De fascinerende wereld van onderzoek is niet beperkt tot universiteiten en onderzoekscentra: veel interessante onderzoeksactiviteiten spelen zich immers af binnen de bedrijven zélf. Paradox is wel dat dit onderzoek in de privésector voor jongeren vaak een gesloten boek blijft. Hoe kunnen jonge mensen dan geraakt worden door de wondere wereld van onderzoek in bedrijven?

De Black Box Onderzoek in Bedrijf is een online scenario waarmee leerlingen van de laatste twee jaren van het secundair onderwijs de fascinerende onderzoekspraktijk van onderzoekster Jytte in het bedrijf Mirion Technologies kunnen ontdekken.

Begeleid door een reeks van oefeningen gebaseerd op gebruiksvriendelijke digitale tools, exploreren leerlingen één diverse en complexe werkdag van onderzoekster Jytte, samen met het netwerk van haar werkcontacten en de vele instrumenten en objecten waarmee ze werkt in haar onderzoekspraktijk:

http://www.onderzoekinbeweging.be/?s=bedrijf

Het materiaal in dit scenario werd verzameld via etnografische observatie in het bedrijf en werd verder verwerkt met mapping-technieken.

Dit online didactische scenario is geschikt voor de laatste twee jaren van de STEM-studierichtingen in het ASO en TSO, met inhoudelijke koppeling met de vakken fysica, toegepaste wetenschappen en engineering.

De Black Box Onderzoek in Bedrijf is een project gerealiseerd met financiering van de hogeschool UCLL en met de betrokken samenwerking van het bedrijf Mirion Technologies in Olen. In het bijzonder willen we onderzoekster Jytte Elseviers en managing director Marijke Keters van harte bedanken.

 

Het project is een van de vele vakdidactische projecten binnen de expertisecel Art of Teaching – Vakdidactiek. Meer informatie op www.vakdidactiek.be

Voor meer informatie over dit project, aarzel niet Laura Tamassia te contacteren: laura.tamassia@ucll.be

Project Gegevens
01-09-2016
31-08-2017
UCLL Research 2016
UC Limburg – Laura Tamassia
Mirion Technologies Olen, Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo
Onderzoek in beweging
afgewerkt
Share: