Ontdek Onderzoek in Beweging!

Onderzoek in Beweging

 

Wil je de wereld van het onderzoek ontsluiten voor leerlingen en toekomstige leerkrachten? 
En aandacht en interesse opwekken voor het onderzoek in beweging
Ontdek www.onderzoekinbeweging.be!

Van onderzoek horen we meestal enkel de resultaten. Denk aan spectaculaire onderzoeksresultaten in de krant of aan de klinkende namen van bijvoorbeeld Darwin of Einstein. Wetenschappelijk en technisch werk wordt onzichtbaar gemaakt door het eigen succes. Het doen van onderzoek is net zoals een zwarte doos, een black box. We weten eigenlijk niet hoe het tot stand komt, uit wat het allemaal bestaat en meestal vereenvoudigen we de rijke wereld die het bevat. Het lijkt wel alsof onderzoeksresultaten door een eenzame onderzoeker zijn behaald, opgesloten in zijn laboratorium of tussen zijn boeken. 
Om het doen van onderzoek zelf te verkennen, moeten we die zwarte doos openen en die wereld tot leven proberen te wekken. De onderzoeker is niet alleen, maar is deel van een omvangrijk netwerk, dat bestaat uit mensen, dingen, plaatsen, ideeën en handelingen. Achter die bekende onderzoeksresultaten en die bekende namen gaat een hele wereld schuil, een wereld die best de moeite waard is om van dichtbij te ontdekken. 

Ontdek de digitale scenario's, direct bruikbaar in de klas en in de lerarenopleiding, met vrij downloadbare handleidingen en werkbladen. 

onderzoekinbeweging

Geef je les in de lagere jaren en wil je ook graag iets doen rond de Nobelprijs fysica 2013? Kijk dan naar het voorbeeldmateriaal, ontwikkeld door aspirant-leraren, onder 'Materiaal'. 

Ontdek ook de Black Box Onderzoek in Beweging, specifiek voor de opleiding van leraren als onderzoekers en innovators (bij 'Over ons'), want ook dat is het resultaat van onderzoek!

Onderzoek in Beweging is een realisatie van het project Onderzoek als Authentieke Leerinhoud van het expertisenetwerk School of Education Associatie KU Leuven. Lees er hier alles over.