www.cultureelcontent.com

Samen Cultureel Content

   

Werken aan cultuureducatie in lessen wiskunde, aardrijkskunde of biologie? Het kan!

Op www.cultureelcontent.com vind je praktijkvoorbeelden en lesontwerpen die tonen hoe cultuur en andere vakdomeinen samenhangen, op elkaar kunnen inspelen en zo de leerlingen kunnen versterken in hun leerproces.

www.cultureelcontent.com is het resultaat van een onderzoeksproject binnen de UCLL expertisecel Art of Teaching. Opzet is de integratie van kwalitatieve cultuureducatie in de verschillende vakcontexten van de lerarenopleiding en dat door te werken met professionele leergemeenschappen van docenten en studenten! 

De website brengt de achtergrond  van het onderzoek samen (de theoretische benadering, artikels en presentaties) maar ook en vooral inspirerende praktijkvoorbeelden van cultuureducatief lesmateriaal ontwikkeld door docenten en studenten! Leerkrachten kunnen met de  kant-en-klare lesontwerpen meteen aan de slag.

Er volgt binnenkort ook nog een heuse publicatie van de projectresultaten. Hierbij alvast de sneak preview!

Deze website is ontworpen in het kader van het School of Education project ‘Samen Cultureel Content’ (2013-2015, onder het promotorschap van Leen Alaerts en Katrien Goossens; UC Leuven) en het onderzoeksproject ‘Cultuur in de Spiegel – Vlaanderen’ (2012-2016).