Quantum SpinOff uitgenodigd op EMINENT 2015

Quantum SpinOff uitgenodigd op EMINENT 2015

   

Op 19 en 20 november hebben Renaat Frans en Laura Tamassia van de UCLL-expertisecel Art of Teaching mogen deelnemen aan EMINENT 2015 - Expert Meeting in Education Networking – in Barcelona. Dat is een internationale bijeenkomst van beleidsmakers die dit jaar volledig in het teken van STEM (Science, Technology, Engineering and Maths) staat, met als centrale thema STEM in Education and Life.

Het event wordt georganiseerd in samenwerking met Scientix, The community for Science Education in Europe, die vorig jaar de Scientix Award aan leermaterialen van het Europees én Vlaams project Quantum SpinOff uitreikte.

Renaat en Laura zijn uitgenodigd voor EMINENT 2015 als projectvertegenwoordigers van Quantum SpinOff en hebben ruimte gekregen om het project kort voor te stellen aan alle 250 congresdeelnemers, vooral beleidsmakers en vertegenwoordigers van de industrie met daarbij andere projectvertegenwoordigers, STEM-onderzoekers en leerkrachten. Met hun presentatie hebben ze de deelnemers uitgenodigd om de stand van Quantum SpinOff te bezoeken, waar de leermaterialen, een selectie foto’s en de film van het project tentoongesteld zijn, samen met een paar ‘wetenschapsteasers’: kleine (gedachten)experimenten met het doel om verwondering en interesse op te wekken voor kwantumwetenschap en -technologie.