KriZoom, Limburgs Expertisenetwerk Cultuureducatie

KriZoom, Limburgs Expertisenetwerk Cultuureducatie

In Limburg zijn er veel kwaliteitsvolle cultuureducatieve initieven. KriZoom zorgt voor inhoudelijke uitwisseling en verbinding tussen de verschillende initiatieven en organisaties.

KriZoom (ENCE Limburg) verzamelt, verbindt, onderzoekt, verspreidt en inspireert. Het Limburgs netwerk voor cultuureducatie komt tegemoet aan de grote regionale vraag naar expertise-ontwikkeling en –deling over de grenzen van de sectoren onderwijs, jeugd en cultuur heen. We komen tot expertisedeling door het nemen van concrete initiatieven op vraag van de netwerkleden. De georganiseerde initatieven hebben een sterke inhoudelijke en verbindende focus. Om een groeiend en open netwerk te zijn, maken we gebruik van een rizoommodel. Doordat iedere cultuureducatieve speler zich bij deze enthousiaste groep kan aansluiten, verspreidt het netwerk zich als een rizoom door de provincie. Op die manier probeert KriZoom een samenhangend verhaal te schrijven. In de naam van het netwerk wordt er op een directe manier naar de rizomatische aanpak verwezen. Voor ‘rizoom’ werd de letter van Kunst, Kultuur, Kreativiteit geplaatst.

KriZoom wordt gecoördineerd door het Vakdidactisch Centrum van de UC Leuven-Limburg.

21 februari 2013:
De Mix is de Max (atelier Koen Vanmechelen)

KriZoom, het nieuw Limburgs expertisenetwerk voor cultuureducatie, ziet op 21 februari in Hasselt het levenslicht! Samen met Vitamine C werd er voor die gelegenheid een spetterende bruis- en broedpartij georganiseerd. Met Soheila Najand en Koen Vanmechelen als gids ondernamen we een zoektocht naar multidentiteit en de rol die cultuureducatie hierin kan spelen.

18 april 2013:
Studio KriZoom (C-Mine Cultuurcentrum)

Gerhard Jäger, KriZooms eerste ‘educator in residence’, is gastheer voor alle Limburgse cultuureducatoren op 18 april in C-Mine cultuurcentrum! Zijn ABC-studio, een interactieve, multidisciplinaire, kunsteducatieve leeromgeving, vormt met inspirerende ideeën, boeken, materialen en verhalen het decor van deze bijeenkomst.

10 december 2013:
Huiskameroverleg (Literair museum)

Op 10 december organiseerde KriZoom rondetafelmomenten waarbij de deelnemers hun cultuureducatieve plannen aan de dromen van collega’s konden koppelen.

29 januari 2014:
Kunst in het Labo (wetenschapscampus Diepenbeek)

Wetenschappen en kunst hebben een historische band. De hedendaagse, hybride kunst lijkt die band te herontdekken. Op 29 januari 2014 komt bioloog-kunstenaar Angelo Vermeulen naar Diepenbeek om over zijn werk als kunstenaar en wetenschapper te vertellen. Biologie, technologie en sociale verbinding staan in zijn werken centraal.

17 juni 2014:
Kunst, Cultuur en Jeugd (Jeugdhuis Heusden-Zolder)

Hoe bereik je jongeren en wat zijn succesvolle methodes als je kunst en cultuur wil binnenbrengen in het jeugdwerk?
Op 17 juni zoeken we naar antwoorden op deze boeiende vraag. Een aantal inspirerende initiatieven gidsen ons doorheen de middag. Gidsen van dienst:
Murgafanfare: interculturele dialoog via performance
Urban Woorden: jeugdige mix van slam, rap en performance
Improvisatietheater onder leiding van Villa Basta

3 november 2014:
Muzische verbindingsdag (CIAP Hasselt)

Scholen en culturele partners worden samengebracht in het oude gouvernementsgebouw in Hasselt om op zoek te gaan naar duurzame en standvastige cultuurgebaseerde samenwerkingen. 

Project Gegevens
01-09-2012
01-08-2015
Vlaamse Overheid
Iedere cultuureducatieve partner in Limburg
www.krizoom.be
lopend
Share: